Legacy Replacement

Razend snel vervangen van Legacy.

Er komt een moment dat het verstandig is afscheid te nemen van het Legacy-systeem en dit te vervangen. Dit wordt Legacy Replacement genoemd. Bijvoorbeeld omdat hard en/of software niet meer ondersteund worden, veiligheid in het geding is of omdat de functionaliteit niet meer accuraat is.

Onze visie

Er worden oplossingen aangedragen waarbij de Legacy-applicatie 1:1 wordt omgebouwd naar nieuwe technologie waarbij later pas de nieuwe wensen worden toegevoegd. Wij zijn hier geen voorstander van. Denk alleen aan security risico’s, de performance en het toekomstig onderhoud en doorontwikkelproces. Bij Nafite analyseren we tijdens een ‘sprint-0’ welke functionaliteiten achterwegen kunnen blijven en welke nieuwe wensen er zijn. Vervolgens bouwen we de applicatie. Doordat we gebruikmaken van het Betty-Blocks No-Code platform kan dit traject tot wel 6 keer sneller ten opzichte van conventionele programmeer methoden. Dat bespaart dus een hoop geld en tijd. Het het vervangen van het Legacy-systeem is ook een uitgelezen kans om te innoveren en meer waarde te creëren voor eindgebruikers en/of klanten wat weer een snellere return on investment betekent.

Legacy Replacement

De continuïteit van de business staat voorop

Een slecht uitgevoerde vervanging van een legacy-systeem kan de continuïteit van de business ondermijnen. In het ergste geval zijn diensten of producten niet beschikbaar. Nafite hanteert een zero-downtime strategie. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe applicatie maar ook bij toekomstige updates. Wij ontwikkelen op het Betty Blocks No-Code platform waarbij wordt ontwikkeld zonder traditioneel te programmeren. Er wordt gewerkt met een visual modeler met een drag-and-drop interface en met voorgedefinieerde modules en bouwblokken. Daarnaast maken we gebruik van data migratie tools. Hierdoor vervangen we het legacy systeem tot wel 6 keer sneller vergeleken met traditionele programmering. Het resultaat is een moderne en toekomstbestendige applicatie.

Uw systeem in een veilige omgeving

De kosten voor technisch beheer zoals bij het legacy systeem komen grotendeels te vervallen. Het platform draait volledig in de cloud. Wij gebruiken graag de Microsoft Azure cloud. Microsoft Azure brengt extra services, slimme apps en AI-functionaliteiten, waar gebruikers naast de snelheid en flexibiliteit van het ontwikkelen met No-Code gebruik van kunnen maken. Bovendien is de nieuwe applicatie direct toegankelijk op alle devices dus ook mobiel!  Met het ISO 27001-certificaat tonen we aan te voldoen aan de internationale norm voor informatiebeveiliging en dat alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en verwerking.

Citizen development

De business zelf kan met Betty Blocks ook applicaties bouwen of functionaliteit aan een applicatie toevoegen. Dit wordt citizen development genoemd. Met de visuele drag-and-drop-taal van het platform kan zelfs iemand zonder codeer ervaring eenvoudig functionaliteit aan de applicatie toevoegen terwijl IT nog steeds de controle kan behouden zodat er geen wildgroei ontstaat.

LEGACY
Vervang & verbeter.