• Aanzienlijk hogere productiviteit door:
    • Het 12 jaar oude recruitment te systeem vervangen
    • Het aantal systemen terug te brengen naar 1 centraal systeem door ze samen te voegen.
    • Efficiënter ingerichte werkprocessen.
  • Opleiden van Agium medewerker tot Citizen Developer.
Nafite - Case Agium

Op het gebied van financiële detachering is Agium jouw partner om je ambities te realiseren. Agium levert talent op het gebied van Finance door de juiste deskundigheid in te zetten voor ieder vraagstuk. Met klanten als ING en Basic Fit bieden ze voor werkzoekenden veel mogelijkheden in verschillende industrieën. Maar door de forse groei in recente jaren sloot het systeem niet meer aan op de unieke werkprocessen van Agium. Om alle bedrijfsprocessen weer schaalbaar te maken werd er besloten door Agium om het hele IT-landschap op de schop te gooien. Om te beginnen met het oude CRM-systeem. Naast recruitmentactiviteiten vastleggen van A tot Z moest het mogelijk worden om binnen één systeem activiteiten af te vangen zoals mails ontvangen en versturen, factureren en HR-activiteiten.

De uitdaging: Vervangen van legacy systemen

In deze krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om snel te reageren op vraagstukken vanuit de markt. Hierbij is het belangrijk om een goed werkend systeem te hebben. Door de unieke en complexe wensen van Agium voldeed hun 12 jaar oude systeem niet meer aan hun verwachtingen. Daarnaast was het systeem in essentie alleen bedoeld voor recruitment activiteiten en konden er geen koppelingen worden gelegd met andere systemen om alle activiteiten en data centraal te houden. Waardoor een wildgroei aan systemen ontstond. Iedere Agium medewerker moest tot wel  8 of 9 verschillende systemen overweg kunnen om alle recruitment, HR of Finance activiteiten af te kunnen vangen. Daarom werd besloten om futureproof te worden door een applicatie te ontwikkelen met Betty Blocks. Na verschillende gesprekken met partners van Betty Blocks is er uiteindelijk gekozen voor Nafite.

Om alle bedrijfsprocessen weer schaalbaar te maken werd er besloten door Agium om het hele IT-landschap op de schop te gooien. Om te beginnen met het oude CRM-systeem. Naast recruitmentactiviteiten vastleggen van A tot Z moest het mogelijk worden om binnen één systeem activiteiten af te vangen zoals mails ontvangen en versturen, factureren en HR-activiteiten.

Nafite - Agium financiële detachering

Oplossing: Betty Blocks No-Code applicatie

Bij Nafite werken we met een scrum methode. Met Sprints van twee weken leveren we regelmatig nieuwe delen van de applicatie op. Hierdoor ontstaat veel ruimte voor feedback en is het resultaat altijd naar wens. Door te beginnen met een Sprint 0 kunnen we realiseren hoe huidige bedrijfsprocessen lopen en hoe we deze kunnen optimaliseren of automatiseren.

Nafite - Ontwikkelingsproces Agium

Door de uiteenlopende behoeftes van Agium was het extra belangrijk om de communicatie kort te houden. Daarom werd er wekelijks samengewerkt met Agium. Door het gebruik van een ticketsysteem was het altijd duidelijk wat er behandeld werd en wanneer er nieuwe delen werden opgeleverd. De eindgebruikers konden hierdoor al in een vroeg ontwikkelingsstadium de testomgeving inzien. Waardoor al snel duidelijk werd dat de nieuwe applicatie zou aansluiten op hun behoeftes.

Normaal gesproken werkt Tom van Agium bij de financiële administratie, maar tijdens het ontwikkelingsproces heeft Nafite Tom opgeleid tot Citizen Developer. Om Agium na de oplevering te ondersteunen met het beheren van de applicatie was Tom ten alle tijden betrokken in het ontwikkelingsproces. “In het begin was het even zoeken, maar Nafite heeft mij uitstekend opgeleid. De communicatie en manier van werken tijdens het gehele proces klikte goed. Daarnaast was er altijd iemand van Nafite beschikbaar voor vragen. Nu ben ik in staat om zelf de applicatie te beheren.” – Tom.

Het resultaat: de Check-in applicatie die de productiviteit aanzienlijk heeft verhoogd

Samen met het project kernteam van Agium heeft Nafite de Check-in applicatie weten te realiseren. Dit heeft ervoor gezorgd dat Agium nu werkt met een interactief systeem. In het uitgebreide systeem komen activiteiten van verschillende afdelingen met elkaar samen. Om te beginnen met het belangrijkste; de recruitment activiteiten. Overzichtelijk zijn ontwikkelingen rondom vacatures, kandidaten en matches bij te houden. Ook zijn koppelingen zoals de cv parser geïmplementeerd en kan Agium in verschillende formats cv’s creëren.

Naast recruitment activiteiten zijn ook activiteiten voor sales, HR en Finance afgevangen. Waar medewerkers van Agium zonder enige moeite uren kunnen schrijven of declaraties kunnen indienen, heeft HR de mogelijkheid om contracten te beheren en verlof goed te keuren en kan Finance eenvoudig meerdere facturen de deur uit sturen.

Het nieuwe CRM-systeem heeft geresulteerd in ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst binnen Agium. Bedrijfsprocessen zijn geoptimaliseerd waardoor medewerkers nu worden ondersteund in plaats van tegen gewerkt. Alle data kunnen centraal beheerd worden en Tom kan nodige uitbreidingen zelf ontwikkelen als de markt daar om vraagt. Kortom, met de No-Code oplossing van Nafite werkt de Check-in applicatie voor Agium, waardoor productiviteit verhoogd kan worden en Agium klaar is voor de toekomst.

Applicant Tracking Systems

Volgens het CBS stonden er in het laatste kwartaal van 2021 nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, in het eerste kwartaal van 2022 is dat opgelopen tot 133 per 100. Deze krappe arbeidsmarkt maakt de registratie van data en processen rondom je kandidaten en vacatures nog belangrijker. Als een nieuwe kandidaat zich aanbiedt moet je snel kunnen reageren, maar hoe richt je dit proces in? Ieder bedrijf heeft haar eigen werkprocessen en behoeftes. Vraag jezelf daarom constant af: leg ik de juiste informatie vast? Benut ik deze informatie op de juiste manier om de concurrentie voor te blijven? En belangrijker, hoe laat ik het systeem voor mij werken zodat ik eenvoudig en snel dit proces kan beheersen en meer succes kan boeken?

Binnen zo een systeem is het belangrijkste doel om zo vraagstukken vanuit de markt snel te kunnen vervullen met de juiste kandidaat. Hierom moet je de data die binnen jouw bedrijf beschikbaar is optimaal kunnen benutten. Je hebt misschien wel een Applicant tracking system (ATS) ter beschikking (of in ieder geval overwogen). Net als bij Agium het geval was, sluiten deze systemen vaak niet aan op de wensen van de gebruiker. Daarom geven we graag inzicht op hoe Nafite jouw bedrijfsprocessen kan optimaliseren. We vertellen je er graag meer over in onze White paper.

Nafite - White paper Applicant Tracking System

WORDT JIJ ONZE VOLGENDE CASE?
SMART BUSINESS APPLICATIONS.