Cross border e-Commerce

  • Één centraal ERP-systeem dat overzicht biedt in orders, voorraden en klanten én aansluit op verschillende internationale webshops via een Cross Border oplossing.
  • Een webshop die globaal werkt, maar lokaal present is en voldoet aan lokale markteisen, op het gebied van taal en valuta.
  • Data dat eenvoudig getransporteerd kan worden in managementrapportages via een Power BI koppeling.
Nafite - Case Karhu

Karhu, Fins voor beer, is uitgegroeid tot een toonaangevend kledingmerk met een focus op lifestyle en running. Tegenwoordig wordt Karhu verkocht over de hele wereld met een sterke focus op Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië. In 1952 werden maar liefst 15 gouden medailles gewonnen op de Olympische Spelen met Karhu hardloopschoenen. Dit representeert de ambities die Karhu ook graag wilt nastreven via hun online verkooppunten. Om de ambities te bewerkstelligen was een nieuw e-Commerce systeem broodnodig.

Nafite - Over Karhu

De uitdaging: Legacy software vervangen

Karhu besloot in 2020 haar oude e-Commerce systeem te vervangen. De belangrijkste reden hiervoor was het 11 jaar oude systeem. Dit systeem bevatte verschillende legacy software (verouderde systemen) die nodig aan vervanging toe waren, zoals de Magento 1 omgeving en de koppeling naar het ERP-systeem. Ook was het binnen deze set-up niet mogelijk om lokale aanpassingen te maken. De oude software bood één globale oplossing waardoor lokale markten niet volledig ondersteund konden worden en de internationale shopper vaak teleurgesteld moest worden.

Hierdoor ontstond de behoefte om strategisch te wisselen naar SaaS (Software as a Service). Met een Cross Border focus moeten verschillende internationale webshops gekoppeld kunnen worden aan de voorraad. Deze voorraad moest in een centraal overzicht zichtbaar worden. Daarnaast moesten de producten, vanuit een centraal systeem, op de lokale markt afgestemd worden onder andere door verschillende talen en valuta’s te implementeren.

Nafite - Karhu hoodie

De oplossing: Cross Border e-Commerce met Shopify

Door te beginnen met een Sprint 0 kunnen we bepalen hoe huidige bedrijfsprocessen lopen en hoe we deze kunnen optimaliseren en automatiseren. Deze sprint 0 wordt opgevolgd met sprints van twee weken. Waarin we nieuwe delen van de applicatie opleveren. Hierdoor ontstaat snel veel inzicht in de applicatie die wordt opgebouwd. Zo wordt het eind resultaat verbeterd.

Tijdens de inventarisatie werd direct gezocht naar de best bijpassende oplossing. Uiteindelijk is besloten om een platform te ontwikkelen binnen het Betty Blocks No-Code platform dat aangesloten werd op Shopify. Gelijk met de ontwikkeling van de Shopify Stores is Nafite gestart met de inrichting van het systeem en de koppeling met het ERP-systeem per regio. In totaal moesten er 300 producten, inclusief 3500 varianten, worden overgezet.

Het resultaat: een nieuw Cross Border e-Commerce platform

Uiteindelijk heeft Karhu elf verschillende stores gerealiseerd in Shopify. Deze stores zijn via de Nafite Cross Border oplossing gekoppeld aan drie verschillende voorraad locaties die centraal beheerd worden vanuit Betty Blocks. Daarnaast worden producten aangemaakt in acht talen en zeven valuta’s, waarbij rekening gehouden wordt met lokale varianten en voorraad. Binnen vier maanden na start van het project kon Karhu live met haar nieuwe Cross Border e-Commerce strategie.

Nafite - Karhu schoen

Het systeem creëert voor Karhu een centraal overzicht van orders, voorraad en klanten. Alle informatie wordt ontsloten naar Power BI. Zodat daarin verschillende management rapportages gemaakt konden worden om overzicht te houden in de performance van de e-Commerce activiteiten.

Internationalisering met Shopify

In de afgelopen jaren hebben we meermaals het verzoek ontvangen om te ondersteunen bij de uitrol van een webwinkel naar verschillende markten. Tijdens deze uitrol word je geconfronteerd met verschillende operationele ICT uitdagingen. Deze uitdagingen stellen we graag aan je bloot in onze White paper. Uiteraard gaan we in op hoe Nafite kan ondersteunen tijdens dit proces. We vertellen je er graag meer over in onze White paper.

WORDT JIJ ONZE VOLGENDE CASE?
SMART BUSINESS APPLICATIONS.