Volledige digitalisering distributieproces

Voor jou is het simpel, je gaat naar de supermarkt, levert je lege krat of flessen in en ontvangt je statiegeld terug bij de kassa. Ondanks dat het daar voor jou ophoudt is dat pas het begin voor BsB. In het magazijn van de supermarkt wordt alvast wat voorsorteer werk gedaan door de kratten op te stapelen op een container en de flessen in een grote zak te gooien. Hierna worden ze teruggestuurd naar een centraal punt waar de emballage wordt gesorteerd alvorens ze teruggaan naar de betreffende brouwerij. Het centrale punt waar we het over hebben is Beer and Selected Beverages, ofwel BsB.

Nafite Low-Code koppeling BSB distributieproces gedigitaliseerd - BSB logo

BsB is verantwoordelijk voor 7% van de gehele Nederlandse drankenmarkt en distribueert onder andere dranken van Warsteiner en De Halve Maan. BsB ontvangt volle kratten en flessen van de leveranciers om deze vervolgens door te sturen naar slijterijen, retailers en groothandels. Naast de levering van volle kratten en flessen handelt BsB in Etten-Leur ook een groot deel van deze retourstroom af van lege kratten en flessen. Specifiek voor deze retourstroom kwam BsB bij Nafite met de vraag ze te helpen het inzicht en afhandelproces van deze goederenstroom te verbeteren en het distributieproces heeft gedigitaliseerd. 

Emballage App

Tijdens een locatiebezoek werd duidelijk dat de eerste vrachtwagen met retours al snel werd gevolgd door de tweede en derde. Papieren werden overhandigd en aantekeningen toegevoegd. Deze verdwenen vervolgens in bakjes die twee keer per dag werden opgehaald door Sales. Verder was er geen systeem waar deze data werd ingevoerd of werd bijgehouden. Het gevolg hiervan was dat er geen concreet inzicht was op de volume en soorten aan lege kratten en flessen die momenteel aanwezig waren op het terrein van BsB. Ook was er geen zicht op wanneer leveranciers hun lege goederen konden ophalen en werd er pas contact opgenomen zodra het magazijn van BsB overvol raakte. Het handmatige werk en gebrek aan overzicht verhoogde de kans op fouten.

Gezamenlijk hebben BsB en Nafite optimale procesgangen uitgedacht. Vervolgens heeft Nafite de Emballage App via het Betty Blocks Low-Code platform ontwikkeld. Daarmee heeft BsB afscheid genomen van het papieren proces en de Emballage App geïntroduceerd in hun distributieproces. Met de Emballage App, heeft iedereen binnen de procesketen het volledige inzicht vanaf het moment dat de vrachtwagen gelost wordt, tot aan het moment dat de lege gesorteerde pallets en kratten weer worden opgehaald door de brouwerij. Hierdoor is het distributieproces volledig gedigitaliseerd.

Nafite Low-Code koppeling BSB distributieproces gedigitaliseerd - lege emballage

Het ontwikkelingsproces

Om de app te realiseren zijn we gestart met een Sprint 0. Dit doen we altijd bij Nafite en heeft als doel om goed inzicht te krijgen in wie de applicatie gaat gebruiken, hoe het huidige proces loopt en wat de behoeftes zijn. Al snel werd duidelijk dat we te maken hadden met verschillende gebruikersgroepen op verschillende apparaten: op mobiel (heftruckchauffeurs), op een tablet (chef sorteerhal) en op desktop (Sales). Dit is dan ook een belangrijk uitgangspunt geweest tijdens de realisatie van de applicatie, omdat de front-end hierop ingericht moest worden. Om het proces echt goed te doorgronden hebben verschillende locatie bezoeken plaatsgevonden om te begrijpen hoe het sorteerproces exact functioneerde.

Nafite Low-Code koppeling BSB distributie applicatie - mobile device application

De Emballage Applicatie van BsB hebben is uiteindelijk gerealiseerd in vier sprints van twee weken. Na afronding van sprint vier was de applicatie klaar voor intern gebruik. In de nieuwe applicatie is Sales binnen vijf minuten na het lossen van de lege emballage op de hoogte van de content op de vrachtwagen. Hierdoor kan Planning rekening houden met de benodigde capaciteit in de sorteerhal en geeft de applicatie inzicht in de gesorteerde voorraden zodat deze op het juiste moment kunnen worden opgehaald door de brouwerij. Al deze processen zijn nu mogelijk zonder de uitwisseling van fysieke documenten of het handmatig controleren van staande voorraad via een volledig gedigitaliseerd distributieproces. Daarbij is de applicatie te gebruiken op een waterdicht mobiel device buiten en binnen de heftruck en als op de desktop op de sales afdeling.

Wil jij graag weten hoe Nafite kan helpen bij de optimalisatie van jouw bestaande bedrijfsprocessen? neem dan contact met ons op en we komen graag vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek. Wellicht word jij dan onze volgende case!

WORDT JIJ ONZE VOLGENDE CASE?
SMART BUSINESS APPLICATIONS.