Nafite - White paper introductie

We kunnen er niet meer omheen, de druk op de arbeidsmarkt is zo hoog opgelopen dat er meer vacatures zijn dan werklozen. Volgens het CBS stonden er in het tweede kwartaal van 2021 tegenover elke 100 werklozen 106 openstaande vacatures (CBS, 2021b). In het derde kwartaal zelfs 126 vacatures per 100 werklozen. In deze krappe arbeidsmarkt is het registreren en opslaan van data en werkprocessen daarom van extreem groot belang. Hoe zorg je ervoor dat ieder stukje data goed opgeslagen wordt en optimaal kan worden benut om zo snel mogelijk te reageren op deze markt?

Om deze uitdaging te tackelen heb je misschien wel een Applicant Tracking System (ATS) ter beschikking of de aanschaf hiervan overwogen. Binnen dit systeem draait alles om de juiste match vinden tussen kandidaten en vacatures. Het is daarom ook uitermate belangrijk dat bij een nieuw vraagstuk vanuit een klant, jij direct inzicht hebt op welke kandidaten beschikbaar zijn. Vraag jezelf daarom constant af: leg ik de juiste informatie vast? Benut ik deze informatie op de juiste manier? En belangrijker, hoe laat ik het systeem voor mij werken zodat ik eenvoudig en snel dit proces kan beheersen en meer succes kan boeken?

Nafite - Fases matchingsproces

Oplossingen

Helaas komen wij in de praktijk vaak tegen dat deze systemen niet of niet volledig aansluiten op de processen van de gebruiker. Daarom geven we in deze White paper inzicht op geoptimaliseerde bedrijfsprocessen rondom om ATS processen die ook kunnen werken in jouw bedrijf. Daarnaast geven we inzicht op de No-Code oplossingen die wij hebben ontwikkeld voor verschillende klanten van Nafite om de mogelijkheden tastbaar te maken en zo jouw organisatie ideeën te geven om het proces te optimaliseren. Via het onderstaande inschrijfformulier ontvang je de White paper direct in je inbox.

Nafite - Applicant Tracking System