The Need for Speed

De enige manier om feedback te krijgen of je producten past bij de vraag in de markt, is door ze snel te introduceren in de markt. Daarnaast zit de concurrentie ook niet stil. Mede daarom is het van belang de time-to-market kort te houden. Hoe langer je wacht met het op de markt brengen van je innovatie, hoe meer Sales je verliest en hoe lastiger het is om het marktaandeel te verwerven.

time-to-market

“Companies which are able to get products to market faster by shortening product development cycles are much more likely to survive and thrive in this rapidly evolving consumer marketplace.”

Greg Petro, Forbes

Rapid Application Development

Rapid Application Development is een belangrijke factor in het verkorten van de time-to-market. Hierbij ligt de nadruk op frequent en snel prototypes te ontwikkelen van het gewenste eindresultaat. Door dit te combineren met de No-Code technologie van Betty Blocks verkort Nafite de time-to-market aanzienlijk. Hierdoor krijgen klanten hun producten sneller en kunnen we tussentijds hun feedback implementeren. Het resultaat? Een werkend en gewild product die de klantverwachting overschrijd.

loss of sales time-to-market

Een test

Om dit te visualiseren heeft Betty Blocks een test gedaan waarbij een no-coder en een pro-coder beide gevraagd werden om een applicatie te ontwikkelen. Beide ontwikkelaars moesten een applicatie bouwen, door hun eigen technieken te gebruiken, die het voor de klant mogelijk maakt in te zien welke producten er worden verkocht binnen het bedrijf. Ook moest het mogelijk zijn om details te zien van een bepaald product waarbij de klant ook een reactie kon plaatsen. Het doel van de test: welke ontwikkelaar kon deze applicatie het snelste ontwikkelen?

Het succes van de applicatie werd gemeten door de vijf stappen beschreven in de foto. Binnen een halfuur kreeg de no-coder het voor elkaar de vijf stappen te doorlopen en een prototype te ontwikkelen. Dit terwijl de pro-coder stap 3 had overgeslagen en nog bezig was met stap 5.

bron: Betty Blocks

time-to-market test specificaties

SMART BUSINESS APPLICATIONS
NEW TECHNOLOGY AND BUSINESS KNOWLEDGE.