De wereld van No-Code

Bij de term ‘No-Code’ denk je al gauw aan de IT-wereld en misschien denk je ook wel dat je daar zelf niks mee te maken hebt of dat het niet voor je is weggelegd. Maar als je goed om je heen kijkt zie je toch al snel dat No-Code zich overal bevindt en vaak zonder dat je het door hebt. Als voorbeeld nemen we de Shortcuts applicatie van Apple. In het Nederlands heet deze app ‘Opdrachten’.

Met deze app kun je vanaf de bank een workflow ontwikkelen die handmatige taken van jouw dagelijkse bezigheden kan automatiseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk je Smart Home automatisch te activeren zodra je je huis binnenstapt. Of een app zoals Flitsmeister op laten starten zodra je achter het stuur stapt. Naast deze voorbeelden zijn er nog ontelbare mogelijkheden toe te passen in de Shortcuts applicatie.

Logo Shortcuts app Apple

Matthew Cassineli

In het begin kan het misschien lastig zijn om deze applicatie onder de knie te krijgen. Daarom heeft een voormalig ontwikkelaar van Apple, Matthew Cassineli, een website opgezet met een grote bibliotheek aan Shortcuts. In zijn bibliotheek legt Matthew uit hoe je verschillende automatiseringen opzet. Deze optimalisaties kan jij vervolgens zelf aanmaken en gebruiken op jouw iPhone, iPad of MacBook. Op Android apparaten zijn deze apps er ook.

Nafite

Bij Nafite werken we dagelijkse aan No-Code oplossingen die workflows digitaliseren, optimaliseren en automatiseren. Net zoals de Shortcuts applicatie willen wij gebruikers zo efficiënt mogelijk laten werken. Daarom ontwikkelen wij bedrijf software op het No-Code platform van Betty Blocks. Uiteindelijk draait het om het systeem vóór jou te laten werken. Ben je ook benieuwd hoe No-Code jouw bedrijf efficiënter kan laten werken? We laten het je graag zien!

SMART BUSINESS APPLICATIONS
NEW TECHNOLOGY AND BUSINESS KNOWLEDGE.