Sneller en accurater beslissen

Succesvolle ondernemingen nemen zakelijke beslissingen niet op basis van meningen maar op basis van feiten. Deze feiten herleiden zij uit data afkomstig van diverse gegevensbronnen. Data gestuurde organisaties slagen erin om in het snel veranderende omgeving te blijven presteren. Data gestuurd werken doen we door gebruik te maken van een Business Intelligente platform. Power BI van Microsoft is een erg krachtig No-Code Business Intelligente platform.

Nafite low-code koppeling Power BI

Power BI

Met Power BI integreren we data op een eenvoudige manier uit verschillende gegevensbronnen. Hierdoor ontstaat een duidelijk en gestructureerd model op basis waarvan we krachtige en overzichtelijke rapportages ontwikkelen. Voor het ontwikkelen van de rapportage is net als bij het ontwikkelen van Betty Blocks No-Code applicaties geen programmeerkennis nodig.

Nafite - Power BI

Een voorbeeld

Een goed dashboard geeft cruciale bedrijfsinformatie (KPI’s) in één oogopslag weer. Klik op een van de KPI’s om detail informatie te verkrijgen. Stel er is een KPI ‘verkoop’. Hiervandaan kan worden ingezoomd naar de verkoop per productgroep. En vanuit daar kan verder gekeken worden naar een product. De gegevens kunnen ook in een andere dimensie worden weergegeven. Bijvoorbeeld in plaats van ‘year to date’ voor een maand, week of dag. En de gegevens kunnen vergeleken worden met bijvoorbeeld dezelfde maand van het afgelopen jaar.

De gebruiker van Power BI raakt dus niet verdwaald in een enorme hoeveelheid ongestructureerde gegevens maar werkt doelmatig aan de optimalisatie van het bedrijf. Het gevolg is dat bedrijfsresultaten stijgen.”

Nafite en Business Intelligence

Nafite zet Power BI graag in bij Business Intelligence vraagstukken. Dit krachtige platform werkt ook op tablet en andere mobile devices en draait veilige in de Microsoft Azure cloud. Vaak voldoet de gratis versie. Zo niet, bijvoorbeeld wanneer real time informatie gewenst is, dan is er de Pro versie met een lage maandelijkse prijs per gebruiker in veel gevallen toereikend.

Power BI is schaalbaar en laagdrempelig. Er hoeft net als bij Betty Blocks No-Code applicatie ontwikkeling niet geprogrammeerd te worden. De business kan zelf eenvoudig rapportages ontwikkelen. Als de complexiteit er om vraagt begeleidt Nafite de implementatie van een volledige Business Intelligence omgeving. Bijvoorbeeld door het opzetten van een overzichtelijk data model (datawarehouse) waar data uit verschillende gegevensbronnen geïntegreerd worden. De business kan zich richten op de ontwikkeling van de relevante rapportages.

POWER BI
Resultaat door inzicht.