No-Code, eenvoudig te integreren met Power Bi

Behoefte aan informatie overal en altijd

Data, het nieuwe goud wordt het genoemd, zo waardevol als groene energie voor het klimaat en lichter dan lucht. Het hangt er voor ieder bedrijf voor het grijpen, alleen is het vaak verdeeld over meerdere softwarepakketten, databases en documenten. Organisaties kampen daardoor met de problematiek hoe zij dit moeten centraliseren, met welke tools en hoe krijgt de organisatie de data inzichtelijk en toegankelijk voor de juiste mensen? 

Power Bi

Laagdrempelig centraliseren

Om medewerkers en de organisatie centraler en laagdrempeliger te laten werken zijn er verschillende oplossingen, een van deze oplossingen is Betty Blocks. Betty Blocks is een No-/ Low code Cloud platform waarin vrijwel iedereen een applicatie kan maken. Daarbij is Betty Blocks gemakkelijk toegankelijk door Cloud toegang en is de interface zo laagdrempelig mogelijk gemaakt, zodat zelfs niet-techneuten door de omgeving kunnen manoeuvreren. 

Betty Blocks biedt de mogelijkheid om te communiceren met andere software en Legacy systemen, daarmee is het mogelijk de data van deze systemen onder te brengen in de Cloud. Nu de data is ondergebracht in de Cloud is het mogelijk deze overal te benaderen als er maar een internetverbinding is. 

Analyseren

Nu heeft de organisatie zijn data centraal en toegankelijk in een laagdrempelige omgeving, maar wat is dan de volgende stap? De volgende stap is analyses doen op de gecombineerde datasets. Hiervoor zijn ook verschillende tools beschikbaar, een van die tools is Power BI van Microsoft. 

Ook Power BI is een No-/ Low code platform waar vrijwel iedere gebruiker binnen een paar muisbewegingen en kliks een dashboard in elkaar kan zetten. Met behulp van DAX is het mogelijk formules te schrijven die bijvoorbeeld je af- en omzet berekenen, maar is ook goed geschikt voor complexere formules. De uitkomsten van deze formules worden weergegeven in één van de vele visualisaties die Power BI heeft, uitbreidbaar met visualisaties gemaakt door derden in de Power BI visualisation store (Appsource). 

Is de data geïmporteerd, zijn de formules geschreven en dashboards gemaakt dan moet de rechten worden verdeeld. Het is niet de bedoeling dat gebruikers dashboards te zien krijgen die niet voor hen bestemd zijn. Wanneer dit is voltooid kan het dashboard geïmplementeerd worden in Betty Blocks. Tussen deze toolings is een naadloze integratie te realiseren waarin het gemaakte dashboard gepresenteerd wordt in de Betty Blocks omgeving van de organisatie, inclusief geautomatiseerde data ophaalmomenten.

Sturen en verbeteren

Nu alle technische stappen zijn doorlopen is het tijd om te gaan sturen en verbeteren op basis van de informatie gepresenteerd op het dashboard. Daardoor verandert management op basis van onderbuikgevoel in management op basis van feiten en wordt de organisatie efficiënter, effectiever en slimmer, wat er uiteindelijk voor een beter bedrijfsresultaat zorgt.

Heb ik u met dit blog geïnteresseerd en bent u benieuwd naar de mogelijkheden, twijfel dan niet en stuur mij of mijn collega’s een berichtje. Dan helpen wij u op weg naar een slimme, centrale en data gedreven organisatie.